Managed hosting door True

Prysmian sluit Draka-fabriek Amsterdam-Noord

 

Het Italiaanse kabelconcern Prysmian sluit na 104 jaar de Draka-fabriek in Amsterdam-Noord. De productie-activiteiten worden verplaatst naar Delft. Van de 78 medewerkers kunnen de meeste werknemers meeverhuizen; acht staffuncties vervallen. Met de sluiting van de fabriek wil Prysmian op de kosten besparen; op de markt van laagspanningskabels voor de groothandel en installateurs is sprake van structurele overcapaciteit en prijsdruk. Dit meldt Het Parool.

De verhuizing naar Delft zal in de eerste helft van volgend jaar plaatsvinden. Op de locatie in Amsterdam aan de oever van het IJ worden alleen nog laagspanningskabels geproduceerd. Verder staat er een showroom waar Prysmian Draka laat zien wat het allemaal nog in huis heeft op het gebied van onderzeese kabels, hoogspanning en glasvezel.

Vorig jaar verdween het hoofdkantoor van Draka al uit Amsterdam en ging dat ook naar Den Haag. In Nederland staan nog vijf andere fabrieken, waaronder de glasvezelfabriek in Eindhoven. In Amsterdam rest nu alleen nog een klein restje van de Drakaholding aan De Boelelaan.

De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1910. Het stadsarchief van de gemeente Amsterdam meldt dat de werktuigkundig ingenieur Jan Teewis Duyvis tijdens zijn werkperiode bij het Duitse Kabelwerk Oberspree kennismaakte met Francis Howe en met hem de fabricage van elektrische geleidingen bestudeerde. Duyvis en Howe zetten vervolgens met financiële steun van de familie Duyvis aan de Boorstraat in Amsterdam eind 1910 een kabelfabriek op onder de naam ‘Hollandsche Draad & Kabel Fabriek'.

Prysmian wist Draka na een felle overname strijd eind 2011 in te lijven. Het concern zette vorig jaar met negentienduizend medewerkers zeven miljard euro om.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5130052). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.