Managed hosting door True

BT opent datacenter in Rotterdam

 

Het Britse telecomconcern heeft in Rotterdam zijn derde datacenter in Nederland officieel geopend. De nieuwe locatie biedt in eerste instantie een serverruimte van twaalfhonderd vierkante meter met een maximaal vermogen van 2400 kW. Hiermee vergroot BT zijn capaciteit in de Benelux met bijna 50 procent, inspelend op de toegenomen vraag naar cloudgebaseerde diensten. BT heeft nog andere datacentra in Amsterdam en Nieuwegein.

Klanten kunnen volgens BT in het Rotterdamse datacenter  profiteren van een aanbod van gevirtualiseerde server- en opslagcapaciteit of ervoor kiezen om hun eigen apparatuur in een beveiligde omgeving te plaatsen. BT werkt samen met partners als Microsoft (Azure) en Cisco (software voor samenwerkingsdiensten).

De keuze viel op Rotterdam vanwege de aanwezigheid van veel grote nationale en internationale bedrijven in de regio, alsook de gunstige ligging ten opzichte van BT’s eigen netwerk en de datacentra in Amsterdam en Nieuwegein. Het telecomconcern wijst er op dat er hierdoor ook een twinning datacenter-concept met Rotterdam mogelijk is, wat belangrijk is voor de toegang tot, en continuïteit van, kritische bedrijfsapplicaties en -data. BT heeft samen met datacenterpartner Imtech ICT een optie genomen op een stuk land naast het Rotterdamse datacenter, zodat uitbreiding in de  toekomst mogelijk is.

Het datacenter voldoet aan de Europese datacenter energiegedragscode. In lijn met BT’s Energy Efficiency Plan (EEP) 2013-2016 is de ambitie om een Energy Usage Effectiveness (EUE) niveau van 1.2 of zelfs lager te behalen. De failover-veiligheid van het datacenter komt overeen met categorie Tier III+ eisen. BT heeft wereldwijd meer dan 45 datacenters voor managed hosting en cloud-applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5097321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.