Managed hosting door True

NDIX sluit Datacenter Groningen aan

 

Stekker

Het carrier-neutrale Datacenter Groningen in Zuidbroek krijgt een aansluiting op het netwerk van de Nederlands-Duitse Internet Exchange (NDIX) uit Enschede. Daarmee wordt het 56e opstappunt naar de digitale marktplaats van NDIX gerealiseerd. Datacenter Groningen is gelegen tussen Groningen en de Duitse grens. De koppeling met het NDIX-netwerk maakt het voor het datacenter mogelijk om een nieuwe afzetmarkt in Duitsland aan te boren.

Volgens Andrew van der Haar, directeur van Datacenter Groningen, is er in de Duitse grensregio veel bedrijvigheid. 'Organisaties zijn in toenemende mate op zoek naar betrouwbare datacenters om hun ict-omgeving in onder te brengen, ook in Duitsland. Wij bieden een compleet geïnstalleerd product waarbij racks, stroominvoer en connectiviteit klaar liggen voor de klant en we halen met NDIX een leverancier van verbindingen naar Duitsland in huis.'

Diensten

Als carrier- en providerneutraal datacenter biedt Datacenter Groningen alleen fysieke rackspace en de technische faciliteiten daaromheen. Ict-diensten worden door andere partijen geleverd. Van der Haar: 'Ook daarom is de komst van NDIX goed voor onze klanten. Door de koppeling komen in een keer alle tachtig dienstverleners op het netwerk van NDIX beschikbaar in ons datacenter. Voor ict-diensten kun je denken aan internet, VoIP-telefonie en televisie, maar ook aan clouddiensten, elektronische leeromgevingen en digitale gemeenteloketten.'

NDIX is een breedbandplatform in Nederland en Duitsland, dat in zijn netwerk datacenters en ruim veertig verschillende glasvezelinfrastructuren met elkaar verbindt. Hierdoor zegt NDIX bijna elke organisatie in Nederland en Duitsland via glasvezel te kunnen ontsluiten op de digitale marktplaats waar vraag en aanbod van ict-diensten samenkomen. NDIX levert ook (internationale) verbindingen tussen de aangesloten datacenters.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5089793). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Goed nieuws!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.