Managed hosting door True

AMS01 Telecity wordt HPC-datacenter Surfsara

 

Anwar Osseyran van Surfsara en Alexandra Schless van TelecityGroup

Anwar Osseyran van Surfsara en Alexandra Schless van TelecityGroup

Surfsara, dat onder meer high performance computing (hpc)-diensten en e-infrastructuur beschikbaar stelt aan het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek, heeft een overeenkomst gesloten met Telecity Group voor de ontwikkeling van een hpc-datacenter op Amsterdam Science Park. Telecity Group zal op de locatie van zijn huidige datacenter AMS01 een volledig vernieuwd datacenter bouwen, waarin twee verdiepingen exclusief in gebruik worden genomen door Surfsara.

Surfsara beheert geavanceerde reken- en opslagfaciliteiten, waaronder de nationale supercomputer Cartesius, een high performance cloud computing infrastructuur en voorzieningen voor grootschalige data-opslag. Surfsara kiest Telecity Group als partner voor het ontwikkelen van een datacenter dat voldoet aan criteria op het gebied van high density, flexibiliteit en efficiency om on-demand in te kunnen spelen op de toenemende behoefte aan reken- en opslagcapaciteit.

Huisvesting nationale e-infrastructuur

Het opnieuw te verrijzen AMS01-datacenter op het Amsterdam Science Park wordt in 2016 opgeleverd. Het datacenter vormt de huisvesting voor de nationale e-infrastructuur voor hoger onderwijs en onderzoek. In de aanbesteding was één van de eisen dat de nieuwe locatie binnen twee kilometer van het Surfsara-kantoor op het Science Park dient te liggen. Daardoor vallen talloze datacenteraanbieders af en is er volgens een aantal van hen sprake van concurrentievervalsing. Volgens de ict-infrastructuurdienstverlener voor het hoger onderwijs is de locatiebegrenzing logisch gezien het belang van de hpc-voorzieningen en is er bovendien geen beter alternatief.

‘Voor toponderzoek en innovatie is het hebben van een geavanceerde en duurzame ict-infrastructuur van essentieel belang’, zegt Surfsara-directeur Anwar Osseyran. ‘We hebben ervoor gekozen om het nationale datacenter flexibel op te zetten en de capaciteit on-demand te kunnen uitbreiden, zodat we de nieuwste ict-ontwikkelingen en innovaties snel en kosteneffectief kunnen inzetten. Ook kijken we ernaar uit om in het nieuwe datacenter samen met Telecity Group onderzoek te gaan doen naar verbetering van de energie-efficiëntie van hpc-datacenters.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5000024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.