Managed hosting door True

‘Ook Apple wil mega-datacenter in Nederland’

 

Vlak nadat bekend werd dat Microsoft een mega-datacenter in Middenmeer gaat bouwen, lijkt ook concurrent Apple zich met een groot rekencentrum in Nederland te willen vestigen. Apple heeft echter de Groningse Eemshaven op het oog, waar die andere concurrent, Google, ook al een datacenter heeft. Voor het Apple-datacenter is net als in Middenmeer veertig hectare grond gereserveerd.

De komst van Apple naar de Eemshaven is nog niet bevestigd, maar zowel de website iPhoneclub.nl als de regionale krant Dagblad van het Noorden beschikken over bronnen die het nieuws bevestigen. Apple gebruikt intern de codenaam Saturn en uitgerekend die naam werd gebruikt bij de bekendmaking van de komst van het tweede datacenter. In 2012 had de provincie Groningen al toestemming gegeven om dit tweede datacenter in de Eemshaven te gaan bouwen en Apple is dus nu één van de beoogde huurders. Google zou een andere huurder kunnen worden. Het bedrijf zoekt al jaren naar uitbreiding op die plek.

Microsoft-datacenter Middenmeer

De provincie Noord-Holland heeft inmiddels bevestigd dat Microsoft een datacenter met een capaciteit van 17,5 megawatt in Middenmeer gaat bouwen. Voor dit rekencentrum is veertig hectare grond gereserveerd op Agriport A7 langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4956198). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.