Managed hosting door True

Noord-Holland: Microsoft bouwt hier datacenter

 

Het Noordhollands Dagblad weet het zeker: Microsoft gaat een datacenter bouwen in Middenmeer. Het regionale dagblad heeft dat bevestigd gekregen van een woordvoerder van de provincie Noord-Holland. Voor het project wordt zo’n twee miljard euro uitgetrokken en als het datacenter er staat, biedt het werk aan 150 tot tweehonderd mensen.

Het nieuwe datacenter wordt een van de grootste in Europa. Het wordt gebouwd op zo’n veertig hectare grond op Agriport A7 in Middenmeer. Het datacentrum komt langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever en gaat zijn energie halen uit de restenergie van de plaatselijke glastuinbouw. Daar krijgen de kassenkwekers de warmte die het datacenter produceert voor terug. Het datacenter krijgt een capaciteit van 17,5 megawatt.

Microsoft-woordvoerder Julie de Widt-Bakker laat wederom aan Computable weten dat het softwarebedrijf niet spreekt over de exacte locaties van de eigen datacenters.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4956178). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.