Managed hosting door True

Novell en Atos Origin vormen wereldwijd partnerschap

 

Novell en it-dienstverlener Atos Origin hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gemeenschappelijk compliance- en governance-oplossingen aan klanten aan te bieden.

Gebruikmakend van Novell's technologieën voor identity-management en beveiligingsbeheer en de services van Atos Origin op het gebied van consulting, systeemintegratie en managed operations, creëren de twee bedrijven complete oplossingen waarmee hun klanten kunnen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van beveiliging, governance en compliance. Daarmee kunnen klanten zowel hun risico's als hun kosten beperken door hun kernprocessen voor levering, toegang en beveiligingscontrole te automatiseren.

Rene Baas, senior vice president Sales & Business Development Global managed operations bij Atos Origin: "Met Novells technologie kunnen wij ons proactief richten op zakelijke behoeften voor een realtime, alomvattende compliance-oplossing waarin mensen, systemen en processen worden geïntegreerd."

Günter Weinrauch, vice president Information Management van Premiere, Duitslands grootste kabel-tv-operator, is blij met de samenwerking van Novell met Atos Origin. "Zoals elke andere klant willen wij dat onze belangrijkste service- en softwarepartners samenwerken om oplossingen te leveren die zijn toegesneden op onze omgeving, zodat wij intern geen tijd en middelen hoeven te besteden aan de implementatie en integratie van technologie. We hebben al de eerste vruchten van deze samenwerking kunnen plukken in de vorm van een kerninfrastructuuroplossing van deze twee bedrijven, en wij hopen die verder uit te breiden met beveiligings- en beheeroplossingen."

Focus
Het samenwerkingsverband zal zich in eerste instantie richten op identity-management en beveiligingsbeheer en wordt uitgerold over de belangrijkste Europese landen. In eerste instantie ligt de focus op deze drie gebieden:
·Identity-management en provisioning: geautomatiseerde en geïntegreerde provisioning en deprovisioning van werknemers om kosten te beperken, om te voldoen aan compliancevereisten en voor toewijzing aan bestaande bedrijfsprocessen.
·Toegangsbeheer: vanaf elke locatie veilige toegang leveren aan gebruikers, zowel binnen als buiten het bedrijf, door integratie met bestaande controlemechanismen.
·Beveiligingsincidenten in het netwerk controleren, verhelpen en melden, en daarmee voldoen aan vereisten voor governance en compliance.

"Het belang van IT-beveiliging staat inmiddels ook op bestuursniveau volop in de belangstelling, maar ook van overheden en regelgevers, gezien de publieke aandacht voor grote beveiligingsincidenten in het afgelopen jaar", aldus analist Eric Domage, research manager voor beveiligingsproducten en -services bij IDC. "Wereldwijde samenwerkingsverbanden, zoals de overeenkomst die Novell en Atos Origin hebben bekendgemaakt, zullen een belangrijke rol spelen bij de levering van efficiënte beveiligingsoplossingen aan IT-organisaties, die te maken hebben met toenemende regulering en oplopende druk om zakelijke problemen aan te pakken."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2436565). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.