Managed hosting door True

IBM komt met Europees Cloud Computing-initiatief

 

IBM en een consortium van 13 Europese partners zijn van start gegaan met het Europese Cloud Computing-initiatief. Hiermee ontwikkelen ze technologie waarmee automatisch in de wisselende vraag naar it-voorzieningen wordt voorzien, binnen een cloud computing-omgeving.

Het initiatief, gesponsord door de EU, heet Reservoir, wat staat voor Resources en Services Virtualization without Barriers. Het gebruik en beheer van it-diensten over verschillende administratieve domeinen, it-platformen en locaties wordt ermee mogelijk gemaakt. Het project moet een fundament worden voor een service-gerichte online economie, waar voorzieningen en diensten op transparante manier worden onderverdeeld en beheerd.

Cloud computing is een in toenemende mate populaire manier om gedeelde infrastructuur waarbinnen grote systeemparken met elkaar worden verbonden om it-diensten te leveren. De behoefte aan zo'n omgeving ontstaat door de dramatische toename in mobiele apparaten, live datastromen en de adoptie van soa en Web 2.0- applicaties zoals mashups, open collaboration, sociale netwerken en mobiele handel. Ook de schaal van it-omgevingen wordt steeds groter, waardoor de behoefte om ze te kunnen beheren als een enkele "wolk"of cloud toeneemt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2338306). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.