Managed hosting door True

Vraag naar BI verdubbelt komende vijf jaar

 

Het gebruik van business intelligence-technologie groeit de komende jaren zo'n 12 procent per jaar. In 2012 is de omzet voor BI-leveranciers dan verdubbeld vergeleken met nu. Ondernemingen willen namelijk steeds meer informatie uit hun duurbetaalde bedrijfsapplicaties halen.

In 2012 zal er in de wereldwijde markt van business intelligence (BI) een kleine 8 miljard dollar omgaan, een verdubbeling ten opzichte van afgelopen jaar. Dat becijfert onderzoeksbureau Datamonitor in een rapport dat vandaag wordt gepresenteerd. De onderzoekers kijken vooral naar de omzet uit licentieverkoop.

De toenemende vraag naar BI komt grotendeels doordat bedrijven zoeken naar manieren om meer waarde uit hun softwaretoepassingen te halen. Ze hebben veel in die toepassingen geïnvesteerd en zien dat die steeds meer data genereren.

Bovendien versnellen lagere opslagkosten, de alomtegenwoordige inzet van computertoepassingen en interne verantwoordingseisen (accountability) de wens om bedrijfsdata beter te analyseren en te gebruiken. Het gebruik van BI-applicaties is daarom langzaam gemeengoed aan het worden in het bedrijfsleven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2167205). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.