Managed hosting door True

Main slaat via Zig piketpalen in vastgoedsoftware

 

Main Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Zig Websoftware. De Nederlandse investeringsmaatschappij zet daarmee een eerste stap in de markt van vastgoedsoftware. Het idee is om Zig uit te bouwen tot grote speler, door nieuwe producten te ontwikkelen en acquisities te plegen.

De software van Zig wordt gebruikt door woningcorporaties, studentenhuisvesters, institutionele beleggers en beheerders van commercieel vastgoed. Het belangrijkste product van de onderneming is een platform voor de bemiddeling van sociale-huurwoningen. Er is ook een online-toepassing waarmee huurders allerlei bewonerszaken regelen. Naar eigen zeggen bedient het Huizense bedrijf met negentig medewerkers meer dan honderdvijftig klantorganisaties.

Strategische stap

Voor Main is de overname van Zig een strategische stap in de branche van vastgoedsoftware. 'Onze ambitie is om de marktpositie van Zig als full-serviceaanbieder voor sociale en commerciële vastgoedorganisaties verder te versterken', meldt Pieter van Bodegraven. De managing partner Benelux bij Main wil dit bereiken door organische groei (meer klanten binnenhalen) en door diensten uit te breiden en aan te kopen ('buy-and-build').

Van Bodegraven schat de wereldwijde markt van vastgoedsoftware (proptech) op 17 miljard dollar. Zig zou actief zijn in delen van die markt die volgens hem jaarlijks meer dan een vijfde groeien. De markt zwelt aan door de aanhoudende vraag naar woningen, de energietransitie en de behoefte aan integraal woning- en gebouwbeheer.

Main haalde begin oktober via twee nieuwe fondsen maar liefst 1,2 miljard euro op. Met dat recordbedrag worden uitsluitend softwarebedrijven gekocht. De investeerder heeft ongeveer 2,2 miljard euro onder beheer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7269312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.