Managed hosting door True

ISG Groeifonds scoort met overname Dotcomsport

 

goal

ISG Groeifonds, een investeringsfonds in sporttechnologie, neemt Dotcomsport over. Dit bedrijf uit Zeewolde levert registratiesoftware voor voetbalclubs en -bonden. De investeerder voegt het samen met het eerder overgenomen Talento.

Met Dotcomsport kunnen bonden en clubs gegevens van teams en spelers registeren. Ook biedt de software modules voor het volgen van spelers, het maken van video-analyses en scouting. Zo'n vijfhonderd sportorganisaties gebruiken dit zogeheten clubmanagementplatform, waaronder de KNVB en zelfs de voetbalbonden van Maleisië en Saoedi-Arabië.

ISG (Interstellar Sports Group) Groeifonds kocht eerder Talento, een ander Nederlands platform dat inzicht geeft in spelersprestaties. Inmiddels zijn alle Talento-gebruikers - zo'n honderd clubs in Nederland - gemigreerd naar het Dotcomsport-platform. Clubs en bonden krijgen zo een breder platform met meer functionaliteiten, is het idee erachter. 

De investeerder kondigde begin vorig jaar al aan Dotcomsport te willen overnemen. De afronding ervan nam de nodige tijd in beslag omdat het moest worden ontvlochten van het moederbedrijf Dotcomschool, onder meer op het gebied van het ip. 

Oprichter Johan Heinkens blijft aan als directeur van Dotcomsport en begeleidt daarnaast nieuwe initiatieven en acquisities van het ISG Groeifonds.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7147994). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!