Managed hosting door True

Salesforce koopt Vlocity voor 1,2 miljard euro

 

Overname samenwerking akkoord partnership

De Amerikaanse crm-gigant Salesforce neemt Vlocity over. Dit bedrijf, dat in de Benelux vanuit Rotterdam aangestuurd wordt, biedt industriespecifeke cloud- en mobiele software gebaseerd op het Salesforce-platform. Salesforce legt voor Vlocity een slordige 1,2 miljard euro op tafel.

Specifiek richt Vlocity zich op de sectoren communicatie, media- en entertainment, energie, verzekeringen, gezondheidszorg en overheid. Klanten in de Benelux zijn onder meer KPN, ABN Amro, Orange en Engie. Salesforce noemt het belangrijk voor haar klanten dat ze producten hebben die de ‘taal van hun branche’ spreken. Met de kenmerken van Vlocity wil Salesforce de mogelijkheden in de diverse branches en de kennis van de producten binnen die sectoren vergroten en het bedrijven in die bedrijfstakken mogelijk maken om digitaal (verder) te transformeren.

Toegang tot partners

"Salesforce heeft dankzij de overname toegang tot partners vanuit het Vlocity Industry Partner (VIP) Program"

Op de site van Vlocity bedankt ceo en oprichter David Schmaier uitgebreid de system integration partners en de onafhankelijke softwarepartners voor de groei van het bedrijf wat geleid heeft tot de overname.

Sunil Kumar Verma, analist bij GlobalData, benadrukt het belang voor Salesforce van de toegang tot het partnerkanaal van Vlocity. ‘Salesforce heeft dankzij de overname toegang tot partners vanuit het Vlocity Industry Partner (VIP) Program. Grote namen uit dit programma zijn technologiepartners als IBM, Adobe en Accenture en consulting partners als Accenture, Deloitte, Capgemini, PWC, Infosys en Cognizant.'

Overnamepad

Salesforce is al langere tijd op overnamepad. Vorig jaar nam het bedrijf ClickSoftware over voor 1,2 miljard euro. Ook kocht het in hetzelfde jaar Tableau Software, dat eveneens specialist is in data-analyse, voor maar liefst vijftien miljard euro. In 2018 werd het Israëlische Datorama ingelijfd, een specialist in marketing analytics. De overnameprijs was destijds naar verluidt ruim 730 miljoen euro. In datzelfde jaar werd ten slotte ook Mulesoft overgenomen voor zes miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6886088). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.