Managed hosting door True

Webhelp wordt overgenomen door GBL

 

Puzzel

De van oorsprong Franse Webhelp Group, gespecialiseerd in business process outsourcing (bpo), wordt overgenomen door de Belgische investeringsmaatschappij Groupe Bruxelles Lambert. De huidige aandeelhouder, het Amerikaanse fonds KKR, stapt uit.

Webhelp is opgericht in 2000 en actief in business process outsourcing en houdt zich bezig met klantendiensten, call centers, telemarketing, relatiebeheer en bedrijfsprocessen. Het bedrijf heeft ruim vijftigduizend medewerkers in 35 landen en werkt onder meer voor Sky, Shop Direct, Bouygues, Direct Energie, KPN, ING, Vattenfall, Vodafone, La Redoute, Michael Kors en Valentino. Vorig jaar werd er 1,8 miljard euro omzet gedraaid.

GBL is het beursgenoteerde investeringsfonds van de families Frère en Desmarais. Het betaalt volgens de zakenkrant De Tijd zo’n 600 miljoen euro voor Webhelp en krijgt daarvoor zestig procent van de aandelen in handen. Het is de grootste participatie in een niet-beursgenoteerd bedrijf dat GBL ooit nam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6703164). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.