Managed hosting door True

Afas doet huishoudboekje over aan Mijngeldzaken.nl

 

Budget geld planning

Financieel-planningsplatform MijnGeldzaken.nl neemt op 1 juli Afas Personal over van Afas Software. Het gaat om een online huishoudboekje dat zo'n zeshonderdduizend geregistreerde accounts kent. Volgens Afas gedijt het product beter onder de paraplu van een specialist, die het platform mede door invoering van de Payment Service Directive 2 (PSD2) verder kan ontwikkelen.

In 2011 kocht Afas Yunoo, leverancier van een online huishoudboekje; het Leusdense bedrijf breidde daarmee zijn dienstverlening uit naar de consumentenmarkt. Yunoo werd omgedoopt tot Afas Personal. In 2014 raakte het softwarebedrijf in conflict met ING. De bank wist bij de rechter af te dwingen dat Afas moest stoppen met de zelfgebouwde koppeling tussen internetbankieren van ING en Afas Personal.

Nu neemt MijnGeldzaken.nl de software over; het bedrijf was op zoek naar een manier om zijn eigen huishoudboekje te verbeteren. Die vond het in de overname van Afas Personal. De integratie van dit huishoudboekje wordt in de loop van 2019 voltooid, waarna de naam Afas Personal verdwijnt. Wel gaan de twee partijen met elkaar samenwerken via diensten die aan werknemers worden aangeboden. Zo blijft de loonstrookkoppeling van klanten van Afas (Afas Profit) in tact.

PSD2

MijnGeldzaken.nl gaat de software doorontwikkelen om gebruikers meer inzicht te bieden in hun huidige en toekomstige financiële situatie. Het bedrijf is blij met de invoering van de nieuwe Europese richtlijn voor het betalingsverkeer PSD2. Die maakt het mogelijk om betaalapplicaties te integreren en koppelingen met het internetbankieren eenvoudig tot stand te brengen.

MijnGeldzaken.nl is opgezet door financieel adviesbureau Finbase uit Hoofddorp.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6683925). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.