Managed hosting door True

Mager kwartaal Ctac door afstoting Dynamics-werk

Minder omzet, minder winst en minder personeel voor Bossche ict-dienstverlener

 

CTAC

Ctac heeft het eerste kwartaal van 2019 minder omzet en winst gedraaid dan dezelfde periode het jaar ervoor. De ict-dienstverlener wijt dit aan het afbouwen van zijn Microsoft-productportfolio en de terughoudende markt voor consultancywerk.

De Bossche onderneming boekte de eerste drie maanden van 2019 een bedrijfsresultaat van 600.000 euro, een ton minder dan in het eerste kwartaal van 2018. De omzet bleef beperkt tot 20,6 miljoen euro, een afname van 700.000 euro.

In oktober 2018 verkocht Ctac zijn Microsoft Dynamics-activiteiten rond enterprise resource planning (erp) en customer relationship management (crm) aan branchegenoot Prodware uit Zaltbommel. Het idee hierachter was dat Ctac zich voor erp en crm volledig toelegt op SAP-producten. De afstoting zorgde in het eerste kwartaal van dit jaar niet alleen voor een lagere omzet, maar ook een krimpend personeelsbestand. Eind maart 2019 werkten 420 mensen bij Ctac, 34 minder dan een jaar voordien.

Cloudactiviteiten

De dienstverlener moest in het eerste kwartaal een aantal consultants inzetten op presalestrajecten, doordat voor hen geen facturabele consultancyprojecten voorhanden waren. Maar er gloort hoop voor het bedrijf: naar eigen zeggen groeien de cloudactiviteiten van Ctac licht. Bovendien implementeerde de dienstverlener kortgeleden voor het eerst zijn zelfontwikkelde cloudoplossing voor woningbouwcorporaties en de nieuwe kassa-oplossing voor winkeliers bij klanten.

Topman Henny Hilgedenaar verwacht dat Ctac over 2019 een hogere nettowinst realiseert dan in 2018. Hij maakt daarbij wel een voorbehoud voor 'bijzondere exogene omstandigheden'. Het bedrijf is namelijk verwikkeld in een juridisch conflict met Leaseweb. Daarbij staat een nog openstaande rekening van 1,5 miljoen euro op het spel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6654937). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.