Managed hosting door True

Salesforce gaat apps ontwikkelen voor iPad en iPhone

 

Aan de vooravond van zijn Dreamforce-conferentie in San Francisco kondigt crm-specialist Salesforce aan dat het een strategische samenwerking afsluit met Apple. Daarbij zal Salesforce native iOS-apps gaan ontwikkelen voor de iPad en iPhone.

De Salesforce-apps die er binnenkort aankomen voor iOS zullen gebruik kunnen maken van alle toeters en bellen waarmee Apple zijn mobiele apparaten uitrust, inclusief Siri shortcuts, FaceID en Business Chat. Ook de eerste mobiele versie van Trailhead zal eerst op iOS verschijnen.

De twee bedrijven gaan ook tools ter beschikking stellen voor de Salesforce-ontwikkelaars zodat ook zij apps kunnen bouwen. Daarvoor zal er een Salesforce Mobile SDK ter beschikking komen die is toegespitst op Apple’s programmeertaal Swift. Met die SDK zullen bedrijven iOS-apps kunnen bouwen voor het Lightning-platform van Salesforce. Apple zal daarbij ook actief developers gaan ondersteunen die hun eerste programmeerstappen zetten.

De Salesforce SDK zal beschikbaar komen einde van dit jaar; de nieuwe Salesforce Mobile App volgt begin 2019. De eerste Trailhead-app komt dan later volgend jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6462646). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.