Managed hosting door True

Rode Kruis vernieuwt collectesysteem Stb

 

Het Rode Kruis in Nederland heeft een nieuw collectesysteem geïmplementeerd. Met deze Stb CollecteSuite verwacht de hulporganisatie het gehele proces en met name de voorbereiding en afhandeling van de collecte efficiënter te organiseren. Daarmee wil het de marge van de collecte vergroten. Het Rode Kruis gebruikte Clix Collecteweb, een software-oplossing van Stb die niet meer wordt geüpdatet.

De Stb Collectesuite bestaat uit de Collectemanager voor de backoffice, het Collecteweb voor de organiserende vrijwilliger en de Collecteapp voor de collectant. Die laatste oplossing - een tool om waarmee mobiel gedoneerd kan worden - heeft Stb medio 2014 ontwikkeld in samenwerking met het Rode Kruis en het CM/VFI Geef Mobiel-platform. Het Rode Kruis beschikt nu met de twee andere modules erbij over een nieuwe collectesuite.

De module Collecteweb ondersteunt de afdelingen en de organiserende vrijwilligers bij hun administratieve taken. Het Rode Kruis kan met de software bijvoorbeeld online bestellingen van materialen plaatsen, looproutes aan de bijna dertigduizend collectanten koppelen, gemeentevergunningen beheren en automatisch welkomst- en bedankmails versturen. Verder wordt bij de afhandeling het proces van het tellen van de busopbrengst, het afdrachtproces en de vergelijking van de bankafschriften met de toegezegde afdrachten, ondersteund.

Samenwerking

Het Collecteweb is geïntegreerd met de Collecteapp. Deze mobiele app wordt gebruikt door de collectant en de wijkcoördinator. De Collecteapp biedt naast de looproute en informatieve functionaliteiten ook de mogelijkheid om te collecteren via sms. Hierbij wordt aangesloten op het Geef-mobiel platform van de VFI.

Sinds 2008 werkt het Rode Kruis samen met Stb. Frank Kempers, manager collecte-organisatie bij het Rode Kruis: 'Voor het Rode Kruis is de Geomapping van Collecteweb in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid een aanwinst voor het organiseren en lopen van de collecte.' Het Rode Kruis collecteert in de week van 14 tot en met 20 juni 2015.

Leger des Heils

Stb Automatisering & Advies levert branchespecifieke bedrijfssoftware aan zo'n driehonderd dienstverlenende organisaties, zoals leden- en brancheorganisaties, zorginstellingen, overheden en goededoelenorganisaties. Recent koos onder andere het Leger des Heils er voor de inkomsten die het verkrijgt uit nalatenschappen te regelen via de module Nalatenschappen van de software-oplossing Stb Goede Doelen. Deze applicatie ondersteunt het hele proces: vanaf de begeleiding van mensen die van plan zijn een goed doel in hun testament op te nemen, tot de afhandeling van een legaat of erfenis.Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5253926). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.