Managed hosting door True

Acuity neemt meerderheidsbelang in AC Portal

 

Handen schudden

Ict-dienstverlener Acuity neemt AC Portal grotendeels over. Dat bedrijf is de eigenaar van MijnAccountantsPortal. De overgenomen softwarleverancier was volledig eigendom van een consortium van CaseWare Nederland en accountantskantoren. CaseWare Nederland behoudt een minderheidsbelang in AC Portal.

Naar eigen zeggen verstevigt Acuity met de overname zijn positie als leverancier van digitale werkomgevingen. De kopeneemt alle activiteiten van AC Portal over en zal het bedrijf en de activiteiten onder dezelfde naam voortzetten. Daarnaast moet synergie en samenwerking worden gezocht met andere bedrijven van Acuity dat onder meer actief is op het gebied van IBM Connections Cloud, crm en adviesdiensten.

Thijs Lenssen, namens het bestuur van AC Portal: ‘Wij hebben tot verkoop van AC Portal besloten omdat we ons als accountantskantoren volledig willen focussen op onze kernactiviteiten.’

Aart Nijkamp, algemeen directeur Acuity: 'Met deze overname bevestigen wij onze strategische intenties om ons een positie in de accountancymarkt te verwerven. Wij willen als leverancier een substantiële en actieve bijdrage gaan leveren aan de toekomstige veranderingen binnen de branche en binnen de kantoren.'

Het werkgebied van AC Portal ligt in eerste instantie in Nederland. Er zijn plannen om gelijkwaardige samenwerkplatformen binnen andere branches en andere landen te starten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5196454). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.