Managed hosting door True

QDelft tilt Nuffic met Atlas naar hoger plan

 

De Stichting Nuffic heeft na een aanbesteding opnieuw QDelft aangetrokken voor het ontwikkelen van een systeem ter ondersteuning van studiebeurzen. Het Delftse maatwerkbedrijf was al eens in 2009 geselecteerd voor het doorontwikkelen, bouwen en beheren van een webinformatiesysteem. Voor deze nieuwe opdracht ontwikkelt, bouwt, test, implementeert en beheert QDelft het nieuwe informatiesysteem Atlas voor meerdere beurzenprogramma's. Nuffic is een Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

De oorspronkelijke applicatie (SOL I) bood ondersteuning voor één beursprogramma bij het Nuffic. Het programma is sindsdien verder ontwikkeld (NFP II) en er is veel veranderd in de werkwijze van de Nuffic, waardoor de behoefde stond om SOL te vernieuwen. Er is bijvoorbeeld een grotere rol in de studieprogramma's ingeruimd voor de Nederlandse hoger onderwijsinstellingen en diplomatieke posten in het buitenland.

Nuffic gaat het nieuwe systeem Atlas, dat staat voor Administrative Tool for Linking Applications and Subsidies, gebruiken voor het beheren van een aantal beursprogramma’s, zoals NFP II (Netherlands Fellowship Programmes II) en MSP II (Mena Scholarship Programme II). Nederlandse onderwijsinstellingen kunnen kandidaten voordragen bij de Nuffic voor een beurs in de vorm van een subsidieaanvraag. Aan het toekennen van een beurs zijn bepaalde voorwaarden gesteld. De applicatie houdt rekening met deze voorwaarden en biedt ondersteuning bij het aanvragen en toekennen of afwijzen van beurzen. Tevens is er een koppeling met de Studiekeuzedatabase van Studiekeuze123, die ook door QDelft wordt onderhouden.

Atlas wordt specifiek voor de Nuffic gebouwd en QDelft heeft niet de intentie om hiermee naar andere onderwijsinstellingen te gaan.

Beurzenprogramma's

NFP II is een beurzenprogramma geïnitieerd en gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken (uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking) met als doelstelling het verminderen van de tekorten aan geschoolde arbeidskracht. Voorwaarden bij dit programma zijn dat tenminste 50 procent van de beschikbare middelen gaat naar kandidaten afkomstig uit Sub-Sahara Afrika en 50 procent van het aantal beschikbare beurzen op programmaniveau wordt toegekend aan vrouwen.

Het Mena Scholarship Programme (MSP II) is een door het Ministerie van Buitenlandse Zaken uit het Matra-Zuid-programma gefinancierd studiebeurzenprogramma. MSP II richt zich op een versterking van menskracht binnen organisaties in een aantal geselecteerde Arabische landen.

De beurzen zijn bedoeld voor professionals en worden gebruikt voor geselecteerde korte cursussen in Nederland. De beurzen worden evenredig verdeeld over de deelnemende landen. Idealiter wordt de helft van het aantal beurzen toegewezen aan vrouwen.

Met het programma Matra-Zuid ondersteunt het ministerie van Buitenlandse Zaken activiteiten die de democratische transitie in de Arabische regio stimuleren en de betrekkingen tussen Nederland en de doellanden van het programma versterken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5094566). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.