Managed hosting door True

Microsoft onthult eigen alternatief voor .jpeg

 

Microsoft komt met een eigen bestandsformaat voor grafische bestanden met ingebouwde compressie. Deze tegenhanger voor het veelgebruikte .jpeg (ook wel .jpg) heet Windows Media Photo en komt in de nieuwe Windows-versie Vista, maar zal ook beschikbaar zijn voor Windows XP.

Het nieuwe beeldformaat is gisteren onthuld op de conferentie WinHEC, die Microsoft deze week houdt in Seattle. Een program manager voor Windows Media Photo toonde een foto met een compressiefactor van 24 op 1, waarbij meer details zichtbaar zouden zijn dan bij de jpeg- en jpeg2000-formaten.

Eerder heeft Microsoft ook al eigen formaten ontwikkeld voor muziek met compressie (.wma versus mp3) en dito video (.wmv versus mpeg4). Opvallend genoeg is voor toegang tot de specificatie van het nieuwe formaat acceptatie van een gebruikersovereenkomst op Microsofts website vereist. Ondertussen heeft Forgent Networks nog een patentaanklacht lopen over .jpeg, waarbij het als patentschenders onder meer Apple, Microsoft, Dell, HP, Sun Microsystems en Toshiba noemt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1503756). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.