Managed hosting door True

Security-regels mogen niet tot handelsoorlog leiden

 

Verbod

De nieuwe regelgeving van Europa op het vlak van it-beveiliging probeert Amerikaanse cloud-leveranciers buiten de deur te houden. Een amendement van de Nederlandse VVD-Europees politicus Bart Groothuis is 25 oktober aangenomen om dit te voorkomen.

De liberaal vindt het uitstekend om Europees digitaal veiliger te maken via de EU Cloud Scheme, maar hij geeft aan dat de huidige plannen een handelsoorlog met Amerika opleveren. Eerder berichtte Computable ook dat de plannen negatief uitpakken voor Nederland.

Groothuis vertelt dat de Europese Commissie met de nieuwe, voorgestelde regelgeving oneigenlijke industriepolitiek bedrijft. Hij stelt dat onze bedrijven afhankelijk zijn van Amerikaanse technologiebedrijven om met kunstmatige intelligentie, big data meer en sneller te kunnen innoveren. De voorgenomen wet zou in zijn ogen het gebruik van die diensten onmogelijk maken.

'Ik steek daar vandaag een stokje voor met amendementen die unaniem zijn aangenomen. En daar ben ik blij om.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7568889). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.