Managed hosting door True

SAP lanceert cloud-erp-aanbod voor mkb

 

Met SAP Grow introduceert de Duitse softwarefabrikant een nieuw cloud-erp-aanbod dat zich richt op nieuwe klanten in het middensegment. Het saas-product Grow is ook geschikt voor ondernemingen die een cloud-erp-oplossing voor een dochterbedrijf willen.

Grow is net als het in 2021 uitgebrachte Rise gebaseerd op het erp-systeem S/4HANA. Met Rise probeert SAP bestaande klanten te verleiden tot een overstap naar de S/4HANA-cloud. Centraal staan in Rise de private cloud- en publieke cloud-oplossingen van dit erp-platform. Veel bedrijven kiezen daarbij voor de private cloud-editie van S4/HANA.

De kern van Grow is daarentegen de publieke cloud-editie. Net als Rise wordt Grow aangevuld met extra clouddiensten. Zo’n aanvulling kan bijvoorbeeld SAP Build Process Automation.

Kritisch

De Duitstalige SAP-gebruikersgroep (DSAG) reageerde gisteren vrij kritisch op het nieuwe aanbod waarmee SAP de voordelen van cloud-erp naar middelgrote bedrijven en starters wil brengen. De DSAG twijfelt of Grow wel zo goed past bij een groeitraject.

Sebastian Westphal, DSAG-bestuurslid voor technologie, noemt Grow voornamelijk aantrekkelijk voor nieuwe klanten die een vooraf geconfigureerde erp-gebruiken en weinig maatwerk nodig hebben. SAP biedt een gestroomlijnde levering tegen een vast tarief. Het softwarebedrijf claimt de initiële configuratie in slechts vier weken te kunnen regelen. Verder wijst SAP erop dat zijn cloud-erp-oplossing wordt gecombineerd met versnelde acceptatie-diensten, een wereldwijde community van experts en gratis leermiddelen.

Maar Westphal vraagt zich af of Grow wel zo gemakkelijk met bedrijven kan meegroeien als SAP stelt. ‘De praktijk leert dat de eisen aan systemen toenemen en de complexiteit groter wordt als bedrijven zich verder ontwikkelen.’ Voor meer maatwerk zullen toch echt consultants nodig zijn.

Westphal weet niet of die straks in voldoende mate beschikbaar zijn. ‘De adviesmarkt richt zich steeds meer on-premise en private cloud-oplossingen,’ zegt hij. De DSAG concludeert dat Rise en S/4 HANA Public Cloud moeite zullen hebben in de markt door te breken als het aantal gekwalificeerde consultants te klein blijkt te zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7485619). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.