Managed hosting door True

AWS lanceert Telco Network Builder

 

Amazon Web Services (AWS) introduceert een nieuwe beheerde dienst die de uitrol en het beheer van telecom-netwerken op AWS automatiseert. AWS Telco Network Builder moet het voor telecom-operators gemakkelijker maken om operaties in de cloud te zetten en op te schalen. Amazon kondigt de nieuwe dienst aan in de aanloop naar het Mobile World Congress (MWC) dat de volgende week in Barcelona begint.

Het Duitse O2 Telefónica behoort tot de klanten van het eerste uur. De Nederlander Bas Hendrikx, hoofd van O2 Telefónica’s cloudcentrum, verklaart de keuze voor AWS uit de behoefte om de operaties eenvoudiger te maken. Tevens wil zijn bedrijf nieuwe 5G netwerkdiensten sneller uitrollen en de netwerken efficiënter beheren.

Telecomaanbieders als O2 Telefónica kunnen hun netwerkarchitectuur (bijv. routeringsvereisten, locatie van implementatie, specifieke netwerkfuncties) als sjabloon invullen in de console van Telco Network Builder. AWS vertaalt dit sjabloon naar een netwerkarchitectuur in de cloud en levert de benodigde cloud-infrastructuur. Daardoor wordt de implementatie van een operationeel, in de cloud geconfigureerd telecomnetwerk van dagen tot uren verkort. AWS past automatisch reken- en opslagbronnen aan, zodat providers zich kunnen concentreren op de bedrijfsvoering en nieuwe diensten kunnen leveren.

Onder meer Amdocs, Cloudify, Infosys en Mavenir haken als partners in op Telco Network Builder. Verder kondigt AWS het programma Integrated Private Wireless op AWS aan. Telecomaanbieders werken hierbij samen met AWS bij het aanbieden van draadloze privénetwerken (4G/5G)  aan grote bedrijven. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7473885). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.