Managed hosting door True

Schuberg Philis sluit datacenter, mikt op multi-cloud

 

Datacenter Schuberg Philis.

Schuberg Philis stoot zijn datacenter af omdat het geen kernactiviteit meer is. De it-dienstverlener uit Schiphol-Rijk zag in de afgelopen jaren veel klanten kiezen voor private en publieke clouds. Colocatie-diensten worden dan ook nauwelijks meer aangeboden. Het bedrijf kondigt verder een vernieuwing van zijn 'souvereign cloud'-oplossing aan, genaamd Sbp.cloud, een belangrijk onderdeel van het multi-cloud-aanbod.

Volgens Schuberg Philis is sluiting van het in 2003 in gebruik genomen datacenter geheel in lijn met de in 2011 uitgesproken ambitie en bijbehorende ingezette strategie. Daarbij is de focus verschoven van on-premises infrastructuur-diensten voor klanten ('de traditionele outsourcing') naar clouddiensten, digitale transformatie, business it-consulting, data-analytics en software engineering. De activiteiten en volumes van de eigen datacenteractiviteiten zijn daardoor in de afgelopen jaren steeds verder afgebouwd. 'Klanten willen gebruik maken van de flexibiliteit en kwaliteit van private en publieke clouds', stelt medeoprichter Pim Berger.

Het bedrijf richt zich ook op het verder uitbouwen van de eigen private-cloudmogelijkheden én partnerships met publieke cloud-aanbieders als Microsoft Azure, Google Cloud en met name AWS. Schuberg Philis claimt vorig jaar als enige Nederlandse partner in de prijzen te zijn gevallen tijdens AWS Re:Invent in Las Vegas. Het sleepte de AWS EMEA Partner Award op het gebied van data & analytics in de wacht. 

Sbp.cloud

"Hiermee kunnen klanten met een multi-cloudstrategie jaren vooruit "

Voor klanten die naast de publieke cloud ook gebruik willen maken van de private cloud, biedt Schuberg Philis zo'n oplossing al sinds 2012 aan. Deze in huis ontwikkelde 'Mcc cloud' is na tien jaar vernieuwd en vervangen door een 'souvereign cloud'-oplossing, genaamd Sbp.cloud. Hier kunnen klanten met een multi-cloudstrategie jaren mee vooruit, stelt het bedrijf.

Schuberg Philis is met zijn integrale bedrijfskritische it-services de afgelopen jaren flink doorgegroeid van 150 naar vierhonderd collega’s en een omzet van bijna honderd miljoen euro. Klanten zijn Achmea, Argenta, BNP Paribas, CCV, De Volksbank, Enexis, Geldmaat, Havenbedrijf Rotterdam, Heineken, ING, Jumbo, KLM, Ministerie van Financiën, MN, Nederlands Loodswezen, NS, Philips DA, PostNL en Rabobank.

Rotterdam

Begin 2022 opende de it-dienstverlener een tweede kantoor in Rotterdam om zowel klanten in die regio te kunnen bedienen als lokaal talent aan te trekken op het gebied van data-science, cybersecurity, cloudplatform-engineering, cloud native software-ontwikkeling development en businessconsultancy.

Berger: 'Het onderscheidend vermogen van Schuberg Philis zijn onze teams met multidisciplinaire experts. Wij investeren in het kennisniveau van deze experts en hebben twee jaar geleden hiervoor een academie opgericht. Ook letten wij bewust op de samenstelling. Met inmiddels 31 verschillende nationaliteiten moeten we er voor zorgen dat de verschillende achtergronden en perspectieven uiteindelijk de kwaliteit leveren die klanten van ons gewend zijn.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7459668). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.