Managed hosting door True

Europese telco-cloud komt eraan

Vijf grote carriers in opensource-project

 

Cloudeducatie

Vijf grote Europese telecom-operators gaan samen met Ericsson en Nokia een opensource-raamwerk voor cloudsoftware opzetten. Deutsche Telekom, Orange, Telecom Italia, Telefonica en Vodafone willen daarmee de versnippering van de infrastructuurlaag voor telecommunicatie en edge-diensten verminderen.

Dit heeft de Linux Foundation Europe aangekondigd. Doel van het nieuwe project dat Sylva gaat heten, is een Telco Cloud Stack van hoge kwaliteit te creëren. Sylva is het eerste project dat wordt georganiseerd door de Europese tak van de Linux Foundation, minder dan twee maanden na de lancering van deze nieuwe organisatie.

De vijf Europese carriers Deutsche Telekom, Orange, Telecom Italia, Telefonica en Vodafone zijn met Ericsson en Nokia een 'memorandum of understanding' (mou) aangegaan. Het project bouwt voort op bestaande opensource-projecten. Sylva moet de cloudificatie van telecomnetwerken versnellen met inachtneming van de privacy- en veiligheidsrichtlijnen die binnen Europa gelden. Ook moet dit project leiden tot een uniforme aanpak van het 'hosten' van 5G-implementaties van het core-netwerk tot het radio access network (ran).

Volgens Laurent Leboucher, CTO bij Orange Innovation Networks, is het huidige Telco Cloud-ecosysteem gefragmenteerd. Hij zegt: 'Dit vertraagt de transformatie van ons operationele model. Ondanks een overgang naar cloud-native technologie blijft echte interoperabiliteit tussen workloads en platformen een uitdaging. Operators hebben te maken met veel verticale oplossingen die voor elke leverancier anders zijn. Dat leidt tot operationele complexiteit, gebrek aan schaalbaarheid en hoge kosten.' Sylva kan, door een homogeen telco-cloudframework voor de hele sector te bieden, het hele ecosysteem helpen met een gemeenschappelijke technologie die interoperabel, flexibel en gemakkelijk te bedienen zal zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7435081). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.