Managed hosting door True

Donkere wolken boven UKCloud

 

Een clouddienstverlener zijn en toch failliet gaan? Ja, dat kan. In Groot-Brittannië is UKCloud deze week kopje onder gegaan, hoewel het bedrijf een positie had verworven in de overheidsmarkt.

UKCloud, met hoofdkantoor in Farnborough, had contracten met de nationale gezondheidsdienst NHS, het ministerie van Defensie, lokale en centrale overheden en particuliere bedrijven voor datacenter- en clouddiensten. Tot de partnerschappen van het bedrijf behoorden QinetiQ, Dell, Cisco, Oracle, Red Hat, Microsoft Azure en Ark Data Centres.

Het bedrijf verkeerde al enige tijd in financiële problemen en had last van concurrentie van de hyperscalers en regionale clouddienstverleners. Nadat eind vorig jaar het Cabinet Office overheidsklanten van UKCloud aanraadde om op zoek te gaan naar alternatieve leveranciers, was dat het begin van het einde voor de clouddienstverlener, al stopten de bestaande investeerders er eerder dit jaar nog wel geld in. Een samenwerking met HPE leek nog een uitweg te zijn maar werd uiteindelijk afgeblazen, meldt de Britse it-website Computing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7427785). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.