Managed hosting door True

Na #cloud4ukraine mikt cloudsector op goede doel

 

De Nederlandse hosting- en cloudsector schiet goede doelen te hulp met ict-ondersteuning. Organisaties met beperkte ict-kennis en -middelen kunnen een beroep doen op het nieuwe initiatief #cloud4goededoelen. Het idee hiervoor ontstond na de succesvolle actie #cloud4ukraine, die Oekraïense organisaties veilige cloud-infrastructuur aanbiedt vanuit Nederland.

Het goededoelenproject is opgezet door de werkgroep voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) binnen branchevereniging Dutch Cloud Community (DCC). De werkgroep houdt zich bezig met maatschappelijke thema's die ze vervolgens koppelen aan acties. #cloud4ukraine en #cloud4voedselbank waren eerdere acties.

'Na de actie voor de Voedselbank zijn we gaan nadenken of we meer goede doelen kunnen ondersteunen. Een aantal van onze leden staat klaar om te helpen', vertelt DCC-directeur Simon Besteman. Hij roept goededoelenorgansaties op zich te melden bij de werkgroep. De groep wordt geleid door Paul Bijleveld, directeur van de Nieuwegeinse ict-dienstverlener ACC ICT.

Online loket

DCC ontwikkelde een online-loket waar goede doelen zich kunnen aanmelden voor technische hulp en ondersteuning. De branchevereniging beoordeelt de aanvragen en kan daarna putten uit een netwerk van ruim tienduizend ict'ers met kennis van onderwerpen als ict-beheer, cybersecurity, cloud, hosting en backup.

Kortgeleden vertelde DCC-directeur Besteman dat bij de actie #cloud4ukraine honderden Oekraïense overheden, universiteiten, musea en bedrijven in vitale sectoren aanklopten voor ondersteuning vanuit Nederland. Inmiddels is de situatie in een groot deel van het land minder dreigend en komen er geen nieuwe hulpaanvragen binnen. Het succesvolle initiatief was volgens hem wel aanleiding voor andere mvo-acties. 'We zien het als kerntaak van de sector dat we onze plek in de samenleving nemen en goed burgerschap vertonen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7416635). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.