Managed hosting door True

Accenture: 'vliegende start' door overname Sentia

 

Ict-adviesbureau Accenture neemt cloudspecialist Sentia over van investeerder Waterland. Het gaat om de activiteiten in Nederland, België en Bulgarije. De Deense tak van Sentia wordt niet overgenomen. Door de overname van Sentia versterkt Accenture zijn aanbod van beheerde clouddiensten in de Benelux.

Ongeveer 310 cloudspecialisten uit Nederland, België (Gent) en Bulgarije treden toe tot de Cloud First-divisie van Accenture. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Sentia levert op dit moment advies-, implementatie- en beheerdiensten voor hybride en multi-cloud strategieën en begeleidt klanten bij cloudtransformatie en -migratie. De belangrijkste controle- en optimalisatiediensten van het bedrijf omvatten cloud managed services, cloud security services en de  migratie van de cloudinfrastructuur.

Het Amsterdamse bedrijf levert oplossingen van grote cloudplatformen als Microsoft Azure, Google Cloud Platform en Amazon Web Serices (AWS) en beschikt met Sentia Cloud over een eigen cloudinfrastructuur. Sentia staat ook bekend om zijn monitoringdiensten die bedrijfsapplicaties, clouddiensten en digitaal klantcontact analyseren, volgen en voorspellen vanuit het perspectief van de eindgebruiker.

'Vliegende start'

Volgens Roy Ikink, eindverantwoordelijke voor Accenture Cloud First Nederland zorgt Sentia voor een ‘vliegende start' van de mogelijkheden van Accenture op het gebied van strategische infrastructuur- engineering en opkomende technologieën. Dat geldt volgens hem met name voor Nederland en België, maar ook voor andere Europese landen.

Hij wijst erop dat Sentia waardevolle ervaring meebrengt met cloudstrategieën die voldoen aan lokale regelgeving en ‘soevereine’ vereisten rondom privacy, data, toegang en controle.

Denemarken

De Deense activiteiten van Sentia maken geen deel uit van de overname. Ze worden als een onafhankelijk bedrijf onder de naam van Sentia voortgezet met Waterland Private Equity als grootste aandeelhouder.

Sentia kocht in 2019 de Utrechtse branchegenoot Ymor waardoor het ook voet aan de grond kreeg in Denemarken. Maar die activiteiten gaan nu dus niet mee in de overname door Accenture.

Eerder maakte Sentia deel uit van de door investeerder Waterland gesteunde Belgische holding Intelligent waartoe ook de eveneens Belgische branchegenoot Combell hoorde. In 2018 volgde een opsplitsing. Sentia werd verzelfstandigd en ging met hulp van Waterland weer alleen verder. Combell werd verkocht aan de Britse investeerder HG Capital en is, na de overname van het Nederlandse TransIP en vele overnames verder, tegenwoordig actief onder de naam Team.Blue.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7393018). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.