Managed hosting door True

Cisco: Security Cloud meest open platform

 

Na Microsoft heeft nu Cisco zijn plan onthuld voor een geïntegreerde beveiligings- en netwerkdienst voor organisaties van elke vorm en omvang. Eerder kwamen Google en Amazon met soortgelijke aankondigingen om bedrijven beter te beschermen tegen een veelheid aan dreigingen. Security is big business. De grote cloud-aanbieders halen een steeds groter aandeel van hun omzet uit security-diensten.

Cisco profileert zich met zijn security-platform voor end-to-end-beveiliging in hybride multi-cloud-omgevingen als het meest open beveiligingsplatform. Zijn claim is de integriteit van het hele it-ecosysteem te beschermen zonder publieke cloud lock-in. De Cisco Security Cloud stoelt volgens Jan Heijdra, securityspecialist bij Cisco, op schaalgrootte, gevarieerde aanbod en een cloudneutraal bedrijfsmodel.

Cisco kondigt de volgende generatie van zero-trust aan. Veilige toegang wordt mogelijk door voortdurend de identiteit van gebruikers, status van apparaten, kwetsbaarheden en risico-indicatoren te controleren. Deze intelligente controles vinden op de achtergrond plaats, zodat de gebruiker door kan werken zonder dat de beveiliging in de weg zit.

Verder belooft Cisco een vereenvoudiging in het gehele portfolio met de nieuwe, uniforme Secure Client. De helft van de Cisco Secure-agents, waaronder AnyConnect, Secure Endpoint en Umbrella, zal halverwege dit jaar worden samengevoegd. Later zullen daar nog andere elementen bij komen. Dit komt boven op het nieuwe, cloud-delivered Secure Firewall Management Center.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7363026). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.