Managed hosting door True

Cognizant beheert hybride cloud ABN Amro Clearing Bank

 

Cognizant breidt de samenwerking met ABN Amro Clearing Bank uit. Eerder al werd het Amerikaans/Indiase it-concern geselecteerd om het it-landschap van de bank naar een hybride cloud-omgeving te brengen. Cognizant mag nu deze omgeving ook beheren en richt tevens een moderne werkplek in.

De verwerking- en clearingactiviteiten van ABN Amro Clearing Bank betekenen dagelijks zo'n dertig miljoen transacties, goed voor een marktaandeel van ruim twintig procent op de wereldwijde markt van transacties op de belangrijkste derivatenbeurzen.

De bank wilde zijn bestaande it-landschap moderniseren om deze grote transactievolumes sneller te verwerken en nieuwe producten en diensten efficiënter uitrollen. Een gehele overstap naar de cloud dorst het echter niet aan. Vandaar dat de keuze in 2017 viel op een combinatie van on-premises oplossingen en de publieke cloud, met een focus op beveiliging en compliance. Cognizant werd toen uitverkoren om hiervoor een 'end-to-end infrastructure-as-a-service (iaas)-model' in te voeren.

Het it-bedrijf neemt nu ook het beheer van de nieuwe, hybride it-omgeving van ABN Amro Clearing Bank op zich. Of daarbij it-personeel van de bank mee overkomt in het kader van de wet 'mens volgt werk' is niet duidelijk. De bank laat alleen weten dat 'er geen baantransfers of baanverlies zal optreden bij deze overeenkomst'.

Verder richt Cognizant bij de clearingbank een digitale werkplek in met moderne productiviteits- en samenwerkingstools, om aansluiting te behouden bij met name jonge medewerkers (de zogeheten werknemerservaring).   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7358922). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.