Managed hosting door True

KPN-dochter Inspark zet vol in op Azure-diensten

 

Microsoft Azure

Ict-dienstverlener Inspark, een dochterbedrijf van KPN, gaat zich concentreren op het migreren en updaten van Microsoft Azure-omgevingen. Het bedrijf heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Microsoft rondom beheerplatform Azure, ict-beveiliging en data- en ai-diensten. De managed service provider (msp)-overeenkomst biedt toegang tot een uitgebreid aanbod Azure-diensten.

Inspark is volgens KPN de eerste Nederlandse Microsoft-partner met die ‘exclusieve’ status. En biedt door de uitbreiding van beheerdiensten op het vlak van Azure, ict-beveiliging, ai en data, nu als eerste Nederlandse partner het volledige Microsoft-aanbod aan.

Het toekennen van de msp-status geeft Inspark extra 'stuwkracht', stelt KPN. Het verwacht dat Inspark met de nieuwe overeenkomst en ondersteund door het moederconcern de klantenkring en het dienstenaanbod het komende jaar flink kan uitbreiden. 

Inspark en diens klanten krijgen door de overeenkomst bijvoorbeeld toegang tot aanvullende automatiseringsmogelijkheden bij het migreren en updaten van Azure-omgevingen. Daardoor kunnen klanten sneller en tegen lagere kosten betrouwbare toepassingen ontwikkelen. Ook moeten de diensten bijdragen aan het versnellen van innovatie.

Werkplek

Inspark en KPN zien veel klanten die hun werkplek willen migreren naar een Microsoft-omgeving en stemmen daar hun diensten op af.

Marieke Snoep, directeur zakelijke markt en directielid van KPN, is blij met de nieuwe partnerstatus. Ze ziet het als een erkenning voor de diensten die het dochter- en moederbedrijf samen in de markt zetten en meent dat de samenwerking tussen Microsoft en KPN erdoor wordt uitgebreid. Snoep profileert Inspark graag als 'dé plek voor Azure-talent' in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7289366). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.