Managed hosting door True

Atos en Dassault zetten 3DExperience in veilige cloud

 

Atos en Dassault Systèmes gaan samenwerken om het 3DExperience-platform van Dassault aan te bieden in een zwaarbeveiligde saas-omgeving. Door gebruik te maken van het OneCloud Sovereign Shield van Atos is 3DExperience geschikt voor toepassingen op het gebied van nationale veiligheid, defensie, de zorgsector en andere kritieke industrieën, zegt Atos.

‘Extreem goed beveiligd en afgeschermd’. Zo noemt Atos de software-as-a-service (saas)-omgeving waarin 3DExperience gaat draaien. Atos zal deze omgeving hosten in een zogeheten ‘sovereign environment’. Die is beveiligd met de hulp van een uitgebreide reeks van securitymethoden, producten en clouddiensten. Ook ten aanzien van bijvoorbeeld onderhoud en beheer van de SaaS-omgeving gelden zeer strenge maatregelen.

Door de securityvoorzieningen ontstaat een implementatie die aan de hoogste beveiligingsstandaarden voldoet, maakt Atos zich sterk. Denk aan de Europese NIS2-richtlijn (Network and Information System Security) en de Franse CIIP-wetgeving (Critical Infrastructure Information Protection). Dat maakt deze saas-omgeving met name geschikt voor toepassingen van overheidsadministraties en Defensie en andere applicaties op het gebied van nationale veiligheid.

Atos en Dassault Systèmes willen hun samenwerking op termijn verder uitbreiden. Hierbij kijken ze onder andere naar de combinatie van 3DExperience met de expertise van Atos in security, supercomputing en systeemontwikkeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7287606). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.