Managed hosting door True

Ericsson legt 6,3 miljard neer voor Vonage

Grootste overname uit geschiedenis van Zweedse bedrijf

 

samenwerking

Telecomleverancier Ericsson gaat Vonage, leverancier van zakelijke cloudcommunicatie en voice-over-ip- software, overnemen. Beide ondernemingen zijn het eens geworden over een overnamesom van 6,2 miljard dollar. Voor Ericsson is het de grootste deal uit de geschiedenis. Met de overname wil Ericsson zijn positie op de markt van (cloud)communicatie-oplossingen voor de zakelijke markt versterken.

De markt voor communicatie-platforms-as-a-service (cpaas) raakte met de pandemie in een stroomversnelling. Grote winkelbedrijven zien de noodzaak om online met hun klanten en eigen medewerkers te communiceren. De behoefte stijgt aan tools voor communicatie via spraak, video, sms, WhatsApp en andere chatdiensten.

Vonage biedt ‘unified communications’, software voor contact centers en programmeerbare communicatie-api’s. Vonage’s cloudcommunicatiediensten worden in Nederland onder meer geleverd via de api-store van KPN. De software wordt bijvoorbeeld gebruikt voor sms-waarschuwingssystemen voor smart-home- en videochat-systemen waarmee artsen met hun patiënten kunnen communiceren.

De overname van Vonage door Ericsson komt temidden van een consolidatieslag op gebied van cpaas-providers. In september kocht het eveneens Zweedse Sinch voor 1,9 miljard dollar Pathwire. Eerder dit jaar had Sinch al voor 1,1 miljard dollar Inteliquent ingelijfd. In juni volgde de overname van MessageMedia voor 1,3 miljard dollar. Een andere grote speler, Twilio, heeft ook al een serie overnames gedaan waarvan softwareleverancier Segment de grootste is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7277009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.