Managed hosting door True

Xebia vergroot Google-tak via aankoop G-company

 

Cloud

Xebia neemt aanbieder van Google-clouddiensten G-company over. Het ict-adviesbedrijf wil met de stap het aanbod van Google Cloud Platform (GCP)-diensten en werkplekdiensten (Google Workspace) vergroten. Bovendien haalt het via de overname nieuwe klanten binnen in de zorg en overheid.

G-company wordt ondergebracht binnen Xebia’s cloudtak dat met Binx.io al over een GCP-partner beschikt. Daar blijft G-company actief onder de eigen merknaam. Wel wordt ‘proudly part of Xebia’ aan het bedrijfslogo toegevoegd. Het huidige management van het overgenomen bedrijf, David Saris en Lennart Benoot, blijft verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Saris hoopt onder de vleugels van Xebia een nieuwe groeifase in te gaan. ‘Er zijn nog heel wat workloads die naar de cloud gemigreerd moeten worden.’ G-company dat in 2007 als één van de eerste Google-partners in Nederland begon, telt inmiddels zeventig medewerkers verspreid over vestigingen in Nederland, België en Maleisië.

Als onderdeel van Xebia, waar 1800 medewerkers werken verspreid over vestigingen in Nederland (vierhonderd man), België (130 man), India, de VS, Dubai en Polen, hoopt G-company die volgende stap te maken. Naast de Google-diensten voor cloudmigraties en werkplekken is G-company ook gecertificeerd opleidingspartner van Google. Verder levert het binnen de Benelux diensten voor online-software van Salesforce, Freshworks en Monday.com.

Xebia adviseert over data, ai, agile, devops en software als webdienst en biedt naast Google-diensten ook AWS en Azure aan. Xebia-directeur Andrew de la Haije benadrukt dat het bedrijf daarmee de keuzevrijheid van klanten hoog in het vaandel heeft staan. Xebia versterkte zich eerder dit jaar via de overname van AWS-partner Oblivion om die activiteiten uit te breiden.

Het ict-adviesbedrijf ziet een markt ontstaan waarin multi-cloud de norm wordt. Daarmee wordt bedoeld dat bedrijven kiezen voor cloud-oplossingen van verschillende leveranciers en verwachten dat die naadloos op elkaar aansluiten. De la Haije stelt dat zijn bedrijf straks het hele aanbod van cloud-ontwerp en beheerde diensten tot data-analyse, ai en ict-beveiliging kan bieden.

Legacy vervangen door cloud

Eén van de markten waarop het bedrijf zich richt, is de maakindustrie. Veel productiebedrijven hebben hun werkplek nog on-premises draaien en stappen nu over naar een cloudwerkplek, en ook hun data draaien vaak nog op oude technologie. Daar liggen veel kansen om de legacy te vervangen door gestandaardiseerde en schaalbare cloudtechnologie, verwacht Xebia. Bovendien moet ai-technologie en machine learning zorgen voor betere voorspellende modellen in plaats van analyse achteraf op basis van oude gegevens.

Een voorbeeld van een klant voor wie Xebia en G-company voortaan samen optrekken, is betaaldienstverlener Mollie. Bij die snelgroeiende organisatie worden projecten begeleid om de ict en werkplekken naar een cloud-omgeving te brengen.

Polen

Xebia, actief in Australië, België, Canada, Dubai, Duitsland, India, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Vietnam, kijkt voor een volgende overname naar een partij in Polen of een ander Oost-Europees land om zo de zogenoemde near-shore-activiteiten uit te breiden.

Cloud computing mag een wereldwijd karakter hebben, bedrijven worden nog altijd het prettigst geholpen door iemand in de buurt, is de gedachte achter die ambitie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7237442). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.