Managed hosting door True

Enreach stilt koophonger met cloudplatform DSD

 

Voor de vierde maal binnen een jaar neemt Enreach een bedrijf over. Ditmaal komt DSD in handen van de Almeerse aanbieder van unified communications. DSD biedt een digitale marktplaats voor cloudtoepassingen en richt zich op het wederverkoopkanaal van Microsoft.

DSD bestaat uit de ondernemingen DSD Europe in Rosmalen en Cloudland in Zoetermeer. Het ontwikkelde een platform waarop it-resellers en managed service providers (msp's) saas-producten aanbieden aan hun klanten in de Benelux. Het platform vergemakkelijkt de aankoop, de activatie en het beheer van software en clouddiensten. De onderneming werd opgericht in 2009 en in 2018 ging het merk Cloudland van start.

Het idee achter de overname is dat Enreach via het bovengenoemde platform zijn telecomdiensten gaat aanbieden aan de resellers en msp's die klant zijn van DSD. Op termijn zullen ook de partners van Enreach profiteren van het platform van DSD. Zij krijgen dan toegang tot de verschillende software- en cloudoplossingen die daar voor hun klanten beschikbaar zijn. Op het platform stellen ruim veertig leveranciers hun toepassingen beschikbaar.

Groeistrategie

Enreach is het moederbedrijf van unified communications-leverancier Voiceworks. De onderneming heeft een uitgesproken groeistrategie. In de afgelopen twaalf maanden resulteerde dit in een reeks acquisities.

In september 2020 kwam de Deense softwarespecialist op het gebied van cloudcontactcenters Herobase in handen van Enreach. Afgelopen april kochten de Almeerders Microsoft-clouddienstverlener Go2thecloud uit Rotterdam en een deel van het Meppelse telecombedrijf Prewest. In mei volgde de Finse mobile virtual network operator (mvno) Benemen. Mede door deze overnames is Enreach actief in meer dan 25 landen. Er werken ruim duizend mensen vanuit negentien kantoren in Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7234799). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.