Managed hosting door True

SAS Viya uitgebreid naar AWS en Google Cloud

 

SAS gaat zijn oplossingen voor analytics, kunstmatige intelligentie en datamanagement ook via Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud aanbieden. Later dit jaar komt daar Red Hat OpenShift bij.

SAS Viya is al sinds november beschikbaar op het Azure-cloudplatform, als onderdeel van een strategisch partnership met Microsoft. Ook de SAS Cloud draait in Microsoft Azure.

Analisten verwachten een aanzienlijke marktgroei voor de implementatie van big-data- en analytics-software in de publieke cloud. Door het aantal cloud-omgevingen uit te breiden, kan SAS veel meer klanten bedienen.

SAS Viya is een cloud-native platform dat analytics voor data scientists, business analisten, ontwikkelaars en executives toegankelijk maakt. Onder meer de basketbalcoaches van de Orlando Magic gebruiken de SAS-technologie voor het beheer en de analyse van 20 jaar aan data uit meer dan 18 bronnen over 100.000 spelers. Met machine learning kan de teamleiding nog dieper inzicht krijgen in de data. Waar de coaches vroeger honderden uren aan wedstrijdfilms moesten bekijken, is nu een eenvoudige query voldoende.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7183889). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!