Managed hosting door True

Snowflake doet strategische investering in Dataiku

 

Dataiku, het van oorsprong Franse platform voor enterprise-ai en machine learning, krijgt opnieuw vers kapitaal. Nadat in augustus 2020 zo’n honderd miljoen euro bijeen was geharkt, komt nu Snowflake met een onbekend bedrag over de brug.

Snowflake, geleid door de Nederlands-Amerikaanse Frank Slootman, spreekt van een strategische investering. Sinds de uiterst succesvolle beursgang vorig jaar zit Snowflake ruim in de middelen. Het bedrijf uit Silicon Valley trekt graag op met Dataiku dat zijn hoofdkwartier van Parijs naar New York heeft verplaatst.

De samenwerking spitst zich toe op cloud-enterprise-ai-oplossingen. Snowflake biedt software om data op vrijwel onbeperkte schaal te verwerken. Deze databasesoftware werkt op de grote cloudplatforms van Amazon, Microsoft en Google. Dataiku levert een datawetenschapsplatform waarmee klanten zelf ai-projecten kunnen opzetten om hun bedrijfsprocessen te analyseren en ondersteunen.  

Samen stellen ze bedrijven in staat snel allerlei soorten datawetenschapsprojecten te bouwen. Met Dataiku kunnen Snowflake-klanten gebruikmaken van een visuele interface die de samenwerking tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en dataspecialisten bevordert. Data-teams hebben toegang tot Snowflake’s data-cloud. Ondersteund door Snowflake kunnen ze geautomatiseerde data-pipelines, voorspellende analyses en ai-gedreven applicaties creëren.

In november vorig jaar kondigden beide bedrijven al aan intensiever te gaan samenwerken. Doel is gezamenlijke klanten nog sneller toegang te geven tot nieuwe cloud-data.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7177355). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!