Managed hosting door True

Google en Vodafone bouwen dataplatform

 

Partners handen

Google Cloud en Vodafone kondigen een zesjarige, strategische samenwerking aan om een nieuw geïntegreerd dataplatform uit te bouwen: Nucleus. Het zal een nieuw systeem huisvesten, Dynamo gedoopt, dat grote hoeveelheden Vodafone-data slim en veilig kan verwerken en verplaatsen naar de cloud.

Nucleus wordt ontwikkeld door zo’n duizend specialisten bij Google en Vodafone, in de VS, het VK en Spanje. Het systeem moet zo’n vijftig terabyte per dag aan data kunnen verwerken. Om die data in het systeem te krijgen, zal gebruikgemaakt worden van de Vodafone-infrastructuur. De nieuwe overeenkomst heeft een duur van zes jaar en houdt in dat Vodafone zijn data naar Google Cloud verplaatst. Daarbij gaat het onder meer over de SAP-infrastructuur van de telecomprovider.

Daarnaast maakt Nucleus voor Vodafone de weg vrij om nieuwe diensten en producten aan zijn klanten sneller en efficiënter leveren. De provider heeft zelf al meer dan zevenhonderd mogelijke use-cases geïdentificeerd, onder meer het on-demand boosten van de internetsnelheid van klanten, nieuwe netwerkdiensten, nieuwe analytics-toepassingen en nieuwe support-toepassingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7176229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!