Managed hosting door True

Team.blue neemt Griekse Enartia over

 

De Belgische hostinggroep Team.blue betreedt de Griekse markt via de overname van Enartia. Deze domeinprovider bedient klanten in Griekenland, Albanië en Servië met de merken Papaki en TopHost. Er zijn geen financiële details van de acquisitie bekendgemaakt.

Enartia is opgericht in 2004 en via organische groei en overnames gegroeid. De organisatie biedt diensten aan op het gebied van domeinregistratie, hosting, Wordpress en cloud. Het bedient naar eigen zeggen ruim 97.000 klanten en beheert 365.000 actieve domeinnamen. Dit doet het onder meer via de merken Papaki (domeinen) en TopHost (webhosting).

Enartia komt nu in handen van Team.blue. Die hostinggroep ziet de Griekse markt als een groeikans doordat de economie wordt aangedreven door kleine en middelgrote bedrijven die nog flink kunnen digitaliseren. Enartia wil op zijn beurt onder de vleugels van Team.blue de visie naar een hoger niveau tellen om zo de groeiambities te verwezenlijken. Het huidige management en de medewerkers blijven aan boord in het kantoor in Heraklion (Kreta).

Team.blue ontstond in 2019 toen de Belgische Combell Group en de Nederlandse TransIP Group werden samengevoegd. De organisatie deed sindsdien diverse internationale overnames, waaronder Natro (Turkije), SuperHosting (Bulgarije) en Webnode (Zwitserland). De groep staat onder leiding van Jonas Dhaenens, heeft ruim 1500 medewerkers in dienst, is actief in vijftien Europese landen en bedient ruim twee miljoen klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7162225). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!