Managed hosting door True

T-Systems investeert miljoenen in clouddiensten

 

Cloud computing

T-Systems past zijn strategie aan en kiest voor 'cloud first' bij al zijn hosting- en infrastructuurdiensten. Dit noopt het Duitse it-concern tot forse investeringen in zijn clouddiensten. Het bedrijf zegt daarvoor honderden miljoenen euro vrij te maken, onder meer voor het aantrekken van vijfduizend cloudexperts.

T-Systems zette in 2019 reeds het mes in het aantal eigen datacenters en koos voor een nauwere  samenwerking met publieke cloudaanbieders (Microsoft Azure, Amazon Web Services) en datacenterbedrijven. Vorig jaar verstevigde de Deutsche Telekom-dochter zijn bestaande partnerschappen met Amazon en Microsoft alsook met Google Cloud. Daarnaast biedt het een eigen, op Open Stack gebaseerde Open Telekom Cloud-omgeving voor organisaties met speciale (hoge) privacy-eisen. In Nederland draait T-Systems deze publieke cloud-omgeving bij een Amsterdams datacenter van NorthC (voorheen NLDC en The Datacenter Group).

Na een recente strategische heroriëntatie biedt T-Systems bij het moderniseren van een it-omgeving voor klanten voortaan alleen nog publieke clouddiensten aan. Tenzij een klant een voorkeur heeft voor een hybride of multicloudomgeving en/of gebruik wil maken van de Open Telekom Cloud uit compliancy-overwegingen. Of zoals topman Adel Al-Saleh stelt: 'Alles wordt cloud. De kunst is om niet langer datacenters te exploiteren, maar om processen intelligent in kaart te brengen en te integreren in sterk geautomatiseerde en veilige cloudomgevingen. Cloud First is hierbij ons vertrekpunt.'

Migraties

Om die ambities verder vorm te geven, steekt het bedrijf honderden miljoenen euro's in zijn clouddiensten en het aantrekken van personeel. Te denken valt aan het uitbreiden van de eigen Open Telekom Cloud en aan het opzetten van een raamwerk voor cloudmigraties en it-modernisering om verouderde it-systemen geschikt te maken voor de cloud. T-Systems beweert bijvoorbeeld dat het via zes modules verouderde Cobol-programma's weet over te zetten naar Java of Linux; daarbij worden de gegevens uit oude databases of mainframesystemen veilig gesteld en gemigreerd naar een kostenefficiëntere opslag in de cloud. Recent tekende T-Systems nog een cloudmigratiecontract met Heineken.

Op personeelsgebied is het bedrijf van plan om vijfduizend extra werknemers op te leiden met cloudcompetenties. Op dit moment telt T-Systems ruim drieduizend cloudarchitecten en -experts op 38.000 man.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7138475). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.