Managed hosting door True

Atos opent onestopshop voor cloud

 

Atos

Atos bundelt zijn cloudexpertise onder de vorm van een onestopshop voor cloudprojecten. De Franse it-dienstverlener investeert de komende vijf jaar twee miljard euro in het initiatief.

Atos OneCloud wil organisaties de mogelijkheden van de cloud maximaal doen benutten. Concreet wil de dienstverlener die cloudmigratie in een stroomversnelling brengen door een uitgebreid aanbod van diensten en sectorspecifieke toepassingen via een eigen onestopshop.

‘Alle cloudexpertise wordt bij ons gebundeld: van data, applicaties, infrastructuur en internet of things’, illustreert Wim Los van Atos. ‘Centraal hierbij staat dat wij bedrijven proactief willen ondersteunen in hun stappen naar de cloud.’ Atos biedt deze services, naar eigen zeggen, aan via beveiligde en CO2-neutrale publieke, private of hybride clouds.

Nu elk bedrijf en dus ook iedere dienstverlener de kaart van de cloud trekt, waarmee maakt Atos dan het verschil? Op deze vraag haalt Los enkele producten en diensten waarmee zijn bedrijf een uniek aanbod heeft. Hierin sectorspecifieke diensten, multicloud-orchestraties in zowel de private als publieke cloud, hun bare metal-oplossingen en hun cloud edge & far edge-oplossingen. ‘Ook ons private & sovereign cloud-platform, dat direct in elk datacenter geïmplementeerd en beheerd kan worden, met als doel de migratie naar de cloud te faciliteren, valt hieronder.'

If you can’t beat them

Voor Los blijft het concept van de hybride cloud voor de komende twintig jaar bij klanten nog absoluut aan de orde. Maar dat de grote hyperscalers als AWS, Microsoft en Google nog aan belang zullen winnen, dat erkent Atos ook.

Opvallend is dat Atos tijdens de persconferentie inbreng kreeg van alle hyperscalers: AWS, Microsoft en Google. En ook Dell, SAP en Red Hat (IBM) spraken hun steun uit aan het initiatief. Samenwerking kan overigens op diverse manieren: Atos werkt end-to-end met de klant ofwel sluit de klant ook een primair contract af met de hyperscaler.

Is het wat betreft die hyperscalers niet zoiets als 'if you can’t beat them, join them'? Los antwoordt: ‘Wij hebben nooit de ambitie gehad onze klanten op die schaal te supporteren, dus zijn die samenwerkingsverbanden een logische stap.'

‘Ik schat dat tachtig à negentig procent van onze klanten voor de komende jaren zullen opteren voor een multi-cloudbenadering bij spelers als AWS, Microsoft en Google. Op lange termijn zal dat een impact hebben op onze eigen vijftig Atos-datacenters. Maar het zal toch nog zeker tien à twintig jaar lopen zoals nu.'
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7093598). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.