Managed hosting door True

Rabo kiest Rubix bij modernisering it-architectuur

 

Rabobank

Rabobank wil een deel van zijn toepassingen vanuit de cloud inzetten en gebruikt integratieplatform Red Hat Fuse om dit mogelijk te maken. Het platform wordt geïmplementeerd door ict-bedrijf Rubix uit Den Bosch.

De implementatie van Red Hat Fuse-platform loopt al sinds 2019. Rabobank gebruikt het systeem voor het transport en de omzetting van bestanden. Het fungeert enerzijds als brug tussen bestaande lokaal-draaiende it-architecturen en nieuwe toepassingen in de cloud en anderzijds voor data-integratie binnen de bank zelf.

De lokale vestigingen en de hoofdkantoor van Rabobank fuseerden begin 2016 tot één nieuwe organisatie. Dit had onder meer tot gevolg dat deze organisatie twee it-afdelingen moest samenvoegen en negen verschillende middleware integratietoepassingen en softwareproducten moest vervangen door één centrale architectuur.

Stap naar de cloud

Het integratieplatform dat Rubix samen met de bank implementeert, maakt de netwerkstructuur transparant, waardoor de stap naar de cloud vereenvoudigt. Zo hoeven gebruikers zich alleen bezig te houden met de logica achter de integratie en regelt het platform vervolgens hoe de integratie op infrastructureel niveau plaatsvindt en waar deze draait. Het systeem ondersteunt veel protocollen en integratiepatronen, aldus de dienstverlener.

Een belangrijk onderdeel van de implementatie vormt de ontwikkeling van de zogeheten Rabobank File Transfer Manager (RFTM). Dit is een applicatie waarmee gebruikers een integratie tussen twee systemen kunnen opzetten met behulp van een application protocol interface (api) of direct vanuit een user interface. De RFTM zet het verzoek vervolgens om in Red Hat Fuse-code, die direct wordt uitgerold.

Het integratieplatform vervangt bovendien de huidige set van tools voor de verplaatsing van bestanden. Het gaat om duizenden koppelingen, die de komende twee jaar worden gemigreerd naar de RFTM. Uiteindelijk verwacht de bank dat ongeveer tachtig procent van de integratie-aanvragen via self service zal verlopen.

Migratieteam

Het migratieteam van Rabobank telt twaalf mensen, waarvan momenteel vier developers vanuit Rubix. De bank doet bovendien ook op afstand een beroep op de Bossche it-dienstverlener.

Naar eigen zeggen is Rubix gespecialiseerd in digitale vernieuwingstrajecten waarbij de integratie van data, technologie en ecosystemen centraal staan. Er werken ongeveer zestig medewerkers. Onder de klanten bevinden zich GVB, BMW, Prorail, Schiphol, Brussels Airport, de politie, DUO en PostNL.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7088568). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.