Managed hosting door True

DigiInkoop voortaan in Oracle Cloud

 

Oracle Cloud

DigiInkoop, de centrale inkoopapplicatie van de Rijksoverheid, is verhuisd naar de Oracle Cloud. Volgens Logius, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is dit snel, eenvoudig en veilig gerealiseerd via Diginetwerk.

Diginetwerk is een afsprakenstelsel voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen.

De verhuizing ging in nauwe samenwerking met de leveranciers van Diginetwerk, koppelnetwerkaanbieder Equinix en applicatiebeheerder Ordina. De applicatie en infrastructuur van DigiInkoop waren aan vernieuwing toe. Diverse aspecten voldeden niet meer.

Als oplossing koos Logius voor de verhuizing naar de Oracle Cloud. Dit ging zonder problemen gepaard, stelt het servicecentrum. Het goed gebruiken van mogelijkheden als schaalbaarheid, flexibiliteit en beheerbaarheid van de cloudomgeving en een agile aanpak speelde hierin een belangrijke rol.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7086198). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.