Managed hosting door True

Kapitaalinjectie voor Eagle Eye Networks

 

vliegende vogel

Eagle Eye Networks, dat in 2017 het Nederlandse CameraManager overnam en zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam heeft, krijgt een kapitaalinjectie van veertig miljoen dollar. Het vertrouwen in de specialist in cloud-gebaseerde camerabeveiliging komt van Accel. Deze venture capital-investeerder zit achter successen als Facebook, Dropbox, Crowdstrike, Docusign, Slack en Spotify.

Met het geld wil Eagle Eye Networks zijn groeitempo opvoeren en zijn leiderschap in cloudcamerabeveiliging uitbreiden. Het bedrijf maakt binnen zijn cloudplatform gebruik van artificial intelligence (ai) voor nieuwe toepassingen van camerabeveiliging en helpt bedrijven met het verbeteren van veiligheid, beveiliging, bedrijfsprocessen en klantenservice.

Camerabeveiliging zoals wij die nu nog kennen biedt diverse beveiligingsfuncties, waaronder bewegingsdetectie en basismogelijkheden voor gegevensanalyses. Deze systemen vergen echter stelselmatige monitoring en nauwgezette handmatige evaluaties van elk getriggerd event om aan relevante informatie te komen. Ook staat business operations analytics op basis van camerabeveiliging nog in de kinderschoenen.

'Het inzetten van ai voor een ingrijpende transformatie van camerabeveiliging biedt volop kansen', zegt Dean Drako, oprichter en ceo van Eagle Eye Networks. Camera’s helpen niet alleen gevaarlijke objecten te detecteren maar dragen ook bij aan een betere dienstverlening. Als voorbeeld noemt Drako het terugdringen van wachtrijen, het schoonhouden van displays en winkels, en het waarborgen van de productkwaliteit.

De oprichters van CameraManager, Rishi Lodhia en Tijmen Vos, introduceerden in 2004 de eerste volledig in de cloud gebaseerde oplossing voor camerabeveiliging. Ze dragen nog altijd bij aan de groei en productontwikkeling van Eagle Eye Networks.  


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7081875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!