Managed hosting door True

Accenture investeert stevig in cloud-aanbod

 

Accenture

It-consultant Accenture introduceert zijn nieuwe Cloud First-strategie en investeert er meteen ook drie miljard dollar in. Cloud First moet de klanten van Accenture sneller naar de cloud helpen en hun digitale transformatie een zetje geven.

Het bedrag van drie miljard dollar wordt de komende drie jaar in de nieuwe strategie gepompt. Concreet wordt Cloud First een nieuwe groep binnen Accenture die 70.000 mensen omvat. Ze brengt alle cloud-expertise van het bedrijf rond cloudmigratie, infrastructuur, data, ai, edge, applicatiediensten en ecosysteem-partnerschappen samen. Ook is er integratie met Accenture Interactive's specialisatie in experience design. De groep mikt met name op het moderniseren en exploiteren van grote it-omgevingen en van belangrijke bedrijfsprocessen in financiën, hr, marketing en supply chain.  

Volgens Accenture-ceo Julie Sweet vereist de digitale transformatie op grote schaal cloud-inspanningen en moet elk bedrijf een ‘cloud first’-bedrijf worden. ‘Covid-19 heeft een nieuw omslagpunt gecreëerd dat vereist dat elk bedrijf de overstap naar de cloud drastisch moet versnellen als basis voor digitale transformatie’, zegt ze. ‘Daarmee zijn veerkracht, nieuwe ervaringen en producten, vertrouwen, snelheid en structurele kostenreducties op te bouwen, die nodig zijn in de nog steeds actuele gezondheids-, economische en maatschappelijke crisis, en die noodzakelijk zijn voor een betere toekomst voor iedereen.’

De leiding van de nieuwe aanpak komt in handen van Karthik Narain. Hij treedt per 1 oktober ook toe tot het wereldwijde bestuur van Accenture. Hij is een oudgediende van Accenture met twee decennia ervaring en was voorheen leider van Accenture Technology voor Noord-Amerika.

De aankondiging van Accenture volgt op een sterke stijging van de wereldwijde vraag naar cloud computing als gevolg van de Covid-19-pandemie. Volgens het marktonderzoeksbureau Gartner groeit de markt voor public-clouddiensten met 6,3 procent in 2020, naar een totaal van 257,9 miljard dollar. In 2019 was de markt nog goed voor 242,7 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7059455). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.