Managed hosting door True

Conscia stapt in managed clouds via Damecon

Voormalige Vosko neemt jonge Rotterdamse clouddienstverlener Damecon over

 

It-security- en infrastructuurspecialist Conscia verbreedt zijn managed-services-aanbod met clouddienstverlening. Het Goudse bedrijf neemt daartoe Damecon over, een serviceprovider die zich heeft toegelegd op datamanagement, infrastructuur en security in cloud-omgevingen.

Met de overname van Damecon kan Conscia klanten eenvoudiger bedienen bij hun wensen om de cloud in te zetten voor hun it-infrastructuur (iaas), als applicatieplatform (paas) en voor specifieke webapplicaties (saas).

De oplossingen van Damecon maken zelfs het beheer over verschillende cloud-omgevingen (multicloud) mogelijk. Daarbij maakt het niet uit of deze omgevingen op locatie bij de klant staan, op het cloudplatform van Conscia of bij hyperscalers zoals Microsoft Azure.

Digitale transformatie

Conscia combineert Damecons managed-clouddiensten met zijn eigen diensten voor networking, it-beveiliging en collaboration. Het idee is dat dit organisaties helpt bij hun digitale transformatie, meldt ceo Marcel Cappetti van Conscia.

De overname van Damecon betekent bovendien dat Conscia voor drie leveranciers een partnerstatus verwerft: het gaat om NetApp Cloud Provider, VMware Cloud Provider en Microsoft Cloud Solutions Provider Tier 1.

Vosko

Conscia Nederland heette voorheen Vosko Networking. In 2017 werd deze dienstverlener overgenomen door de Deense ict-netwerkleverancier Conscia Group, maar behield een grote mate van autonomie. De groep telt ruim 750 medewerkers in zes Europese landen. In Nederland werken ongeveer tweehonderd mensen bij Conscia. Eind 2019 nam een consortium met Conscia belangrijke taken van Schiphol Telematics over.

Damecon werd opgericht in 2012 en biedt diensten op het vlak van werkplekbeheer, cloudbeheer, databeheer, it-beveiliging. Tegenwoordig heeft het een sterke focus op hybride clouds en multi-clouds. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7059419). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.