Managed hosting door True

Uniserver zet met overname Denit in op isv-markt

 

Het Alkmaarse Uniserver neemt de Amsterdamse clouddienstverlener Denit over. Met de aankoop wil de clouddistributeur zijn iaas-dienstverlening uitbreiden naar de independent software vendor (isv)-markt. Hoeveel het bedrijf betaalt voor Denit, dat sinds 2016 onderdeel is van Main Capital, is niet bekend.

De Uniserver Groep neemt alle aandelen van Denit over, inclusief het meerderheidsbelang van investeerder Main Capital. Denit-medeoprichter Dennis Bruin verlaat het bedrijf. Beide ondernemingen blijven vanuit de eigen vestigingen in Alkmaar en Amsterdam werken onder hun eigen naam.

Denit levert sinds 1999 als als clouddienstverlener een breed pakket van diensten aan independent software vendors (isv's). Denit beschikt over een eigen netwerk en VMware-cloudplatforms.  Edwin Cornelissens, ceo van Denit, over de overname: 'Main Capital heeft ons ondersteund bij het vestigen van onze positie om betrouwbare, toegewijde en gespecialiseerde cloudoplossingen voor isv's te leveren. Onderdeel worden van Uniserver biedt vele kansen om onze cloudtools verder te ontwikkelen voor onze klanten en medewerkers. Samen met Uniserver gaan we inzetten op groei. Ons doel is om de cloudleverancier te worden voor system integrators en isv's.'

Main Capital investeerde in Denit in 2016 en richtte zich op onafhankelijke groei door de focus te leggen op isv's die gespecialiseerde oplossingen bieden zoals saas-tools en containerisatie. Daarnaast heeft Main Denit ondersteund met de aankoop van cloudaanbieder Dutch Cloud in 2017.

Organisch groeien niet meer genoeg

"Uniserver wil de grootste en beste worden binnen de independent software vendor-markt "

‘De nationale en internationale cloudwereld verandert extreem snel en om als Nederlandse partij onze rol te blijven spelen, zijn groei en ambitie nodig’, zegt Ronald Bezuur, oprichter en directeur van Uniserver. De veranderingen in de markt gaan volgens hem inmiddels zo snel, dat organisch groeien alleen niet meer genoeg is. Hij geeft verder aan dat het ecosysteem door de aankoop verder wordt uitgebreid en dat Uniserver hierdoor zijn klanten nog beter kan bedienen. Hij wil met de aankoop naar eigen zeggen nu ook de ‘grootste en beste worden in de independent software vendor (isv)-markt'.

Edwin Cornelissens, medeoprichter en directeur van Denit, gaat in op het verschil tussen Nederlandse clouddienstverleners en internationale spelers. ‘Ronald en ik kennen elkaar al lang en hebben dezelfde ideeën over hoe we als Nederlandse clouddienstverleners moeten en kunnen groeien. Wij onderscheiden ons van de grote internationale spelers door het bieden van op maat gemaakte en door ons beheerde private-cloud- en containeroplossingen, waarbij je als klant profiteert van korte lijnen en lokale expertise.’ Met de krachtenbundeling breiden beide partijen naar eigen zeggen het bestaande dienstenpakket verder uit en kunnen ze gezamenlijk inspelen op de laatste technologische ontwikkelingen, zoals continuous development (ci/cd) met behulp van containertechnologie als Kubernetes, Openshift of Docker.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7048239). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.