Managed hosting door True

Topman Pandey van Nutanix stapt op

Mede-oprichter en ceo maakt vertrek bekend na publicatie jaarcijfers en kapitaalinjectie

 

Mede-oprichter en ceo Dheeraj Pandey vertrekt bij Nutanix. Dat maakte de Californische leverancier van cloudsoftware en hyperconverged it-infrastructuren donderdag bekend. Pandey begon het bedrijf in 2009 en liet het groeien tot een wereldwijde onderneming met ongeveer vijfduizend medewerkers en ruim 17.000 klanten.

Pandey vertrekt zodra Nutanix een geschikte opvolger heeft gevonden. Hij maakte zijn besluit bekend bij de publicatie van de cijfers over het gebroken boekjaar 2020. De fabrikant boekte over deze periode een nettoverlies van bijna 873 miljoen dollar bij een omzet van 1,3 miljard. Het verlies is veertig procent groter dan dezelfde periode een jaar eerder.

Nieuwe investeerder

Ondanks het negatieve bedrijfsresultaat wist Nutanix een nieuwe investeerder te strikken. Bain Capital steekt 750 miljoen dollar in de onderneming, in ruil voor twee plekken in het bestuur. Met het verse kapitaal wil Nutanix verder groeien. Een belangrijke pijler daarbij is verdere uitbreiding van het abonnementsmodel, waarbij klantorganisaties niet eenmalig maar per maand en gebruik betalen. Omzet uit dit model groeide in de afgelopen periode 29 procent en bedraagt inmiddels 87 procent van de totale omzet.

Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van de transitie die veel klanten doormaken. Pandey: ‘De strategische waarde van it wordt duidelijk nu klanten onze software en oplossingen weten te waarderen in een snel veranderende werkomgeving.’ Onder meer door nieuwe oplossingen voor Amazon Web Services (AWS) richt Nutanix zijn pijlen op de hybride cloudinfrastructuur. Het bedrijf levert in 69 regio’s ondersteuning voor Microsoft Azure, AWS en Google Cloud Platform (GCP).

Voordat hij Nutanix oprichtte, was Pandey vice president Engineering van Aster Data, tegenwoordig onderdeel van Teradata. Hij was daarvoor werkzaam bij Oracle. Momenteel is Pandey ook bestuurslid bij Adobe. Het is onbekend wat de topman na zijn vertrek gaat doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7047824). © Jaarbeurs IT Media.

5,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.