Managed hosting door True

Oracle haalt Zoom binnen als cloud-klant

 

Videovergaderspecialist Zoom gaat gebruikmaken van de cloudinfrastructuur van Oracle om de aangroei in gebruikers de baas te kunnen. Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het aantal gebruikers van Zoom pijlsnel de hoogte ingegaan.

Momenteel heeft Zoom zowat driehonderd miljoen maandelijkse gebruikers, in december waren dat er nog maar tien miljoen. Samen met de toeloop van nieuwe gebruikers lag Zoom ook onder vuur voor beveiligings- en privacyproblemen. Om die op te lossen heeft Zoom zichzelf negentig dagen de tijd gegeven, maar door het grote aantal nieuwe gebruikers moest het bedrijf ook op zoek naar nieuwe infrastructuur. De keuze daarvoor viel op de cloud van Oracle.

Voor Oracle is dit contract alvast een stevige opsteker. Het bedrijf concurreert op deze markt onder meer met Amazon en Microsoft, twee bedrijven wiens marktaandeel een stuk groter is.

De waarde van het contract werd niet meegedeeld, maar dat het geen klein bier is, maken de cijfers duidelijk. Oracle gaat ‘miljoenen’ videobellers bedienen en er zal elke dag zo’n 7 petabyte aan data via de Oracle-servers versluisd worden.

Tot nog toe gebruikte Zoom zowel eigen servers als cloudinfrastructuur van Amazon en Microsoft en blijft dat ook doen. Oracle vervoegde die twee bedrijven zes weken geleden. Technici van Zoom en Oracle werken momenteel elke dag samen nu Oracle een deel van de trafiek afhandelt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6920910). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.