Managed hosting door True

OGD zet werkplek Havenbedrijf Rotterdam in Azure

 

Haven Rotterdam

Ict-dienstverlener OGD migreert de digitale werkplekken van Havenbedrijf Rotterdam naar Microsoft Azure en neemt deze in beheer. De twee partijen tekenden gisteren het contract, dat een looptijd heeft van vijf jaar met mogelijk drie jaar verlenging. Voorheen was het werkplekbeheer in handen van Fujitsu.

De 1350 medewerkers van het havenbedrijf krijgen een nieuwe digitale werkplek. OGD ict-diensten zal deze werkplekken verbeteren en innoveren. Elk type eindgebruiker krijgt daarbij een werkplek op maat. Dit varieert van medewerkers op het hoofdkantoor tot personeel dat op vaartuigen werkt.

Microsoft Azure

Alle digitale werkplekken bij Havenbedrijf Rotterdam komen in de cloud terecht. De Delftse ict-dienstverlener begint direct met de transitie en transformatie. Dit houdt onder meer in dat de huidige werkplekomgeving van het havenbedrijf stapsgewijs wordt opgebouwd volgens de visie van het havenbedrijf en daarna in fases wordt gemigreerd naar Microsoft Azure.

Ook Windows Virtual Desktop en kantoorpakket Microsoft 365 zijn onderdeel van de toekomstige werkplek. Vanaf volgend jaar april is OGD vervolgens vier jaar volledig verantwoordelijk voor het beheer van de nieuwe digitale werkplek. De dienstverlener biedt ook op locatie ondersteuning aan de eindgebruiker.

De afgelopen jaren was het werkplekbeheer bij het havenbedrijf in handen van Fujitsu. Deze dienstverlener tekende in 2013 een overeenkomst voor een termijn van vijf jaar, met tweemaal een optie tot verlenging van een jaar. Het betrof zowel de kantoorautomatisering als de servicedesk. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6915798). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.